25 Jaar Piet de Wit keukens

 
1050

Aantal Piet de Wit Keukens

 
11

Kilometer hout gezaagd

 
75

75 Procent van de keukens is handgemaakt

 
10175

Keukenkastjes geplaatst

25 jaar vakmanschap!

Piet de Wit Keukens viert dit jaar haar 25-jarig jubileum! Piet de Wit begon 25 jaar geleden in een kleine loods aan de Laan van Cattenbroeck. Inmiddels gaat Piet de Wit door het leven als gepassioneerd keukenontwerper en bouwer in Zeist en wijde omstreken.

"Keukens ontwerpen en vervaardigen is niet alleen ons vak, maar ook onze grote passie. Niets is leuker dan deze passie met andere liefhebbers te delen". 


Al 25 jaar lang geeft Piet de Wit vorm aan de dromen van zijn klanten. Met keukens, handige snufjes in werkbladen, kasten en andere meubels. Van zijn passie, het vertalen van een idee in een prachtige en vooral praktische keuken, maakt hij al 25 jaar zijn werk. In de werkplaats, waar met een klein team hard wordt gewerkt, maken we met veel toewijding per jaar zo’n 40 keukens. Zeker 1000 huishoudens hebben ondertussen een echte Piet de Wit keuken in huis staan! Iets waar we best een beetje trots op zijn! 

 

Wat feiten op een rijtje:

In de 25 jaar dat wij keukens ontwerpen, fabriceren en plaatsen hebben we vele uitdagingen op weten te lossen, en vele mooie projecten tot een goed einde gebracht. Ter ere van ons jubileum nemen we u graag mee in een aantal van deze prachtige verhalen en statistieken die we de afgelopen 25 jaar hebben gerealiseerd.

Hoeveel keukens hebben we in totaal geplaatst? 
Er zijn meer dan 1000 (!!!) Piet de Wit keukens geplaatst in de afgelopen 25 jaar.

Wat vinden we zelf het meest bijzondere keukenontwerp?
De keuken in een woonboot op de Loosdrechtse plassen. Die keuken is volledig op maat gemaakt voor de familie die de woonboot bewoonde, een ontzettend gaaf project!

Het aantal geplaatste keukenkastjes
De gemiddelde keuken heeft zo’n 11 keukenkastjes, en we plaatsen er zo’n 37 per jaar. Over 25 jaar tijd zijn dat er dus 11 x 37 x 25 = 10.175!

Hoeveel kilometer hout is er gezaagd in onze werkplaats? 
De gemiddelde platen die we binnen krijgen zijn 3,5 bij 1,25 meter, en dat zijn er zo’n 160 per jaar. In totaal kom je daarmee op zo’n 11 kilometer zagen. Onze zaagmachine heeft daarmee bijna de afstand van onze showroom in Zeist naar Amersfoort gezaagd.

Wat was in die 25 jaar de grootste uitdaging?
Dat is al zo’n 20 jaar geleden, en betrof een keuken in Aerdenhout. De keuken had een waarde van 100.000 gulden. Een architect had van tevoren een ontwerp gemaakt dat door ons omgezet moest worden in een echte keuken. 

Wat vonden wij de mooiste keuken?
De mooiste vonden wij een U-vormige keuken geplaatst in Zeist. Deze keuken had een prachtig zwart aanrechtblad van 300 kg! Het blad was Indiana Black gezoet, en direct door de leverancier bij het huis afgeleverd.

 

Keukens om in te leven en je helemaal in uit te leven
De keukenfilosofie van Piet de Wit Keukens ziet de keuken als een centrale plaats in huis, die tegenwoordig een steeds bredere rol vervult. Het grote geheim van een goede keuken schuilt volgens Piet in het ontwerpproces. “We proberen mensen zo veel mogelijk in het ontwerpproces te betrekken, en de wensen van de klant op het gebied van comfort, kwaliteit en design voorop te stellen. Zo krijg je een persoonlijk karakter in je keuken, en ben je zeker van een ontwerp dat echt origineel is en past bij je manier van koken, leven en bij je interieur.”

 

Viering 25-jarig jubileum

Uiteraard hebben we ons 25-jarig bestaan goed gevierd, en met wie anders dan onze gewaardeerde klanten. Onder leiding van chef Frans Broekhuijsen is er een aantal avonden flink gekookt en gegeten in onze showroom. Zie onderstaande foto's voor een impressie van deze gezellige avonden!

Piet de Wit 25 jaar Event15
Piet de Wit 25 jaar Event11
Piet de Wit 25 jaar Event14
Piet de Wit 25 jaar Event3
Piet de Wit 25 jaar Event12
Piet de Wit 25 jaar Event2
Piet de Wit 25 jaar Event16
Piet de Wit 25 jaar Event10
Piet de Wit 25 jaar Event5
Piet de Wit 25 jaar Event8
Piet de Wit 25 jaar Event18
Piet de Wit 25 jaar Event17
Piet de Wit 25 jaar Event6
Piet de Wit 25 jaar Event9
Piet de Wit 25 jaar Event1
Piet de Wit 25 jaar Event4
Piet de Wit 25 jaar Event19
Piet de Wit 25 jaar Event20
Piet de Wit 25 jaar Event13
Piet de Wit 25 jaar Event7

Maak een afspraak en ontdek alle mogelijkheden

Ik ben op zoek naar

Zien en ontdekken. Van slimme oplossingen tot een klein detail

Elke keuken is voor ons uniek

Uw keuken helemaal voor u ontworpen

Een keuken, gemaakt door de echte ambachtsman

Standaardmaten kennen wij niet.

Uw keuken en de rest van het huis vormen een eenheid

Maak gebruik van onze expertise en krijg eerlijk en transparant advies

Gebruik de jarenlange ervaring van Piet de Wit