Sous Vide Koken, daarvoor moet u bij Piet de Wit zijn

Maak kennis met Sous Vide koken bij Piet de Wit

Stress vrij koken en nog smakelijker ook

Maak kennis met Sous Vide koken bij Piet de Wit

Sous Vide Koken; stressvrij, gezond en lekker

Bij een prachtige keuken hoort ook koken in stijl. Maak kennis met sous-vide koken, in 2017 dé trend in de keuken. Piet de Wit Keukens gunt iedere klant het beste en doet er dan ook alles aan om u deze bijzondere kookervaring mee te laten maken. Koken op uw gemak en met plezier!

Ontdek hoe u Sous Vide kan koken in uw keuken

Waarom is Sous Vide Koken zo bijzonder?

Bijzonder aan sous-vide koken is dat het eten vacuüm wordt verpakt en daarna gegaard in een stoomoven. In plaats van het traditionele garen waarbij gebruik gemaakt wordt van contactwarmte, wordt het eten bij sous-vide koken op een constante temperatuur en aan alle kanten tegelijk verwarmd. Stoom (waterdamp) is namelijk een uitstekende geleider van warmte. Hierdoor gaart het eten heel gelijkmatig, en krijgt u steeds hetzelfde goede resultaat.

Voordelen Sous vide koken

  • Een intensere smaak van uw gerecht
  • Verhoogde houdbaarheid
  • Behoud van aroma’s
  • Behoud van de structuur van de ingrediënten
  • Geen risico op aanbranden

Tip

U kunt het eten na de officiële gaartijd zelfs nog wat langer in de stoomoven laten liggen, als u nog bezig bent met andere onderdelen van het diner.

Wilt u ook stressvrij koken met nog meer smaak?

 

Wat heb je nodig voor sous vide?

Gewoon in de stoomoven

Sous-vide koken is relatief makkelijk gerealiseerd. Wanneer u al een stoomoven in uw keuken heeft staan, hoeft u alleen nog maar een vacumeerapparaat aan te schaffen. Kom eens langs in onze showroom en bekijk het sous-vide vacumeerapparaat (van Gaggenau en van NEFF) met eigen ogen. Door gebruik te maken van sous-vide koken, krijgt u opeens meer ruimte voor de andere onderdelen van het diner. Zo kunt u bijvoorbeeld meer aandacht besteden aan een bijpassende salade of een geslaagd dessert – dat uiteraard ook sous-vide bereid kan worden!

/

Gezond

Bovendien is sous-vide koken gezond, lekker en eenvoudig. U maakt de prachtigste gerechten met een maximum aan smaak en voedingsstoffen. Omdat de smaak geïntensiveerd wordt, is het bij sous-vide koken wel belangrijk dat u verse en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten gebruikt. Zorg er verder voor dat u hygiënisch te werk gaat: was regelmatig uw handen en gebruik voor elk ingrediënt schoon keukenmateriaal.