Om u te helpen uw keuze zo goed mogelijk te maken, doen we er alles aan om u te informeren en te inspireren.
woensdag november 28
Met dit koude weer is het echt tijd voor stoofpeertjes. In een handomdraai zet je met behulp van de stoomoven een heerlijk bijgerecht op tafel. Ingrediënten: - 1 kg stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman) - 500 ml rode wijn -…
dinsdag november 21
Wie is er niet enthousiast geworden van de prachtige baksels die de bakkers van ‘Heel Holland bakt’ ons de afgelopen weken hebben laten zien? Er verscheen keer op keer een waar kunstwerk op de hoek van de tafel. Wellicht bent…
zaterdag oktober 28
Het is misschien wel de meest dynamische plek in ons huis: de keuken. De plek waar het gezinsleven samenkomt en waar veel gedeeld wordt. Een keuken is inmiddels zoveel meer dan alleen een plaats om te koken. Ook wanneer u…
dinsdag oktober 17
Wilt u uw gasten weer eens wat nieuws voorschotelen? Deze marinade van gamba's is perfect sous vide te bereiden. Deze delicatesse is ontzettend veelzijdig en te combineren met bijvoorbeeld pasta, rijst of paella.
woensdag oktober 04
Het is mooi, het is praktisch en het is hip: PITT cooking. Dit is koken op pitten die rechtstreeks in uw aanrechtblad zitten. En dat kan in elke keuken worden toegepast.
dinsdag september 19
Het ligt niet zo voor de hand, maar heeft u wel eens nagedacht over het RVS werkblad? Dit is dé toepassing voor mensen die een tijdloze, duurzame keuken in stijl willen.
dinsdag september 12
Lange tijd was het de ideale uitkomst in de keuken: de magnetron. Een handig apparaat om restjes snel op te warmen of om in een handomdraai een chocoladesaus te maken. Het lijkt echter wel of de stoomoven steeds meer de…
maandag september 04
Sous-vide koken is de beste methode om vlees en vis tot diep van binnen te doen garen. Maar hoe is sous-vide te combineren met de stoomoven?
dinsdag augustus 29
Sous-vide is dé keukentrend in 2017. En dat is niet zo gek, want dit nieuwe koken heeft eigenlijk alleen maar voordelen. 5 redenen om te kiezen voor sous-vide koken met de stoomoven:
woensdag augustus 02
Met dit recept maken we je wegwijs in de wereld van sous-vide-koken. Dit heerlijke en vooral gemakkelijke recept is geschikt voor 4 personen. Het gerecht is nog lekkerder door de sous-vide bereiding! Wat heb je nodig? 1 kopje (90 gram)…
donderdag maart 02
Er is weer iets nieuws van SMEG op de markt: De espressomachine. Een prachtige aanvulling op het kleinhuishoudelijke assortiment dat in 2015 uitkwam. Ook dit is weer een echte eyecatcher in de keuken. De machine is ontwikkeld in Italië, een…
maandag januari 16
We kunnen er niet langer omheen in 2017: De keuken, lang beschouwd als alleen een plek om te eten, is uitgegroeid tot hét centrale punt in huis. Waar tot voor kort neutrale, zachte kleuren en onopvallend materialen zichtbaar waren is…
woensdag januari 04
In december hebben we, tussen alle bedrijven door, de Beda fabriek bezocht. Beda is al jaren onze vaste leverancier voor de basis van onze keukens. Als een van de weinige Europese fabrikanten vervaardigen ze nog in eigen huis. Traditioneel vakmanschap…
maandag oktober 31
Afgelopen woensdag, 26 oktober, hebben we in samenwerking met Neff een workshop voor (aankomende) stoomoven-gebruikers gehouden in onze showroom. Onder leiding van TV-kok Andy McDonald heeft u kunnen genieten van lekkere en gezonde gerechten. Deze enthousiaste kok nam ons mee…
donderdag oktober 20
Mario Ridder, topchef en eigenaar van twee sterren restaurant De Zwethheul over koken met stoom: “De stoomoven zorgt ervoor dat niets verloren gaat: geen druppel groentenat of essentiëel sap in vis of vlees verdwijnt. Het resultaat is een garing met…
vrijdag september 23
Gebruik van de stoomoven heeft vele voordelen. Neff Stoomovens bevatten een uniek heteluchtsysteem: CircoTherm®. Een zachtjes draaiende ventilator voert de hete lucht via speciale uitblaasopeningen met hoge snelheid gericht rondom de gerechten. Door die gerichte verspreiding van lucht worden aroma's…
woensdag september 21
Het bereiden van eten met stoom vindt zijn oorsprong in Azië. Deze kooktechniek wordt al duizenden jaren gebruikt om eten zo smaakvol mogelijk te bereiden. Waarschijnlijk werd het stomen van eten al gedaan voordat het vuur was uitgevonden. Omdat Westerse…
maandag augustus 29
Keukenapparatuur raakt steeds meer geïntegreerd in de rest van de keuken. Nieuwe innovaties zorgen dat de apparatuur steeds minder zichtbaar wordt. Dit zorgt vaak voor een enorm gevoel van ruimtelijkheid. Wel eens bedacht hoe uw keuken zou ogen als u…
maandag augustus 29
Bij het plannen en ontwerpen van een keuken wordt een afvalemmer vaak vergeten. Als de gehele keuken al geplaatst is, moet er dan nog een plekje worden gevonden voor de afvalemmer, wat achteraf kan resulteren in frustraties en ongenoegen.
maandag augustus 29
Bij het ontwerpen van keukens is dit een veelgebruikte term, maar tevens een punt waar u goed over na moet denken bij het kiezen of ontwerpen van een keuken. De keukendriehoek is de denkbeeldige driehoek tussen uw kookplaat, koelkast en…
vrijdag juli 29
Op zoek naar een nieuwe keuken? De vakantie is voor veel mensen dé tijd om zich te oriënteren op het gebied van keukens. Het uitzoeken van een keuken is echter een complex proces waarbij aan veel dingen gedacht moet worden.…
donderdag juli 21
Heb jij ook wel eens moeite om je keuken netjes, schoon en goed georganiseerd te houden? Dat is helemaal niet erg want met deze handige tips breng je daar weer snel verandering in!
dinsdag juli 19
Bij een goed gerecht hoort een goede wijn, en die wil je eigenlijk altijd op temperatuur hebben!
woensdag mei 11
Gas of elektrisch koken was altijd al een lastige keuze, en dan is er tegenwoordig ook nog de keuze voor inductie. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: 3 feiten over inductie koken.
maandag maart 30
Piet de Wit begon 25 jaar geleden in een kleine loods aan de Laan van Cattenbroeck in Zeist. Tegenwoordig gaat Piet de Wit door het leven als gepassioneerd keukenontwerper en bouwer in Zeist en wijde omstreken.
dinsdag maart 17
Met de Miele stoomoven en vacumeerlade kun je thuis perfect koken op lage temperaturen onder vacuüm. Lekkerder én gezonder! Ontdek hier hoe het vacumeren werkt voor sous-vide koken:
dinsdag oktober 07
U zou het niet denken, maar hout heeft van nature antibacteriële eigenschappen. Houten snijplanken en hakblokken zijn hierdoor erg hygiënisch in gebruik, mits u ze op de juiste manier onderhoudt. Weet u wat er nodig is om een houten snijplank…
woensdag juni 29
Het PlasmaMade luchtzuiveringsfilter past op elke afzuiger en is een uitkomst wanneer afgezogen lucht recirculeert en niet naar buiten wordt geblazen. Zo bespaar je namelijk op je stookkosten. Het PlasmaMade filter zorgt ervoor dat de lucht die terug je huis…
zondag mei 29
Het jaar is alweer een tijdje oud, dus hoog tijd om de balans eens op te maken. Welke keukentrends hebben we dit jaar gesignaleerd? We zetten er 5 voor u op een rijtje.
donderdag juli 27
Bijzonder aan sous-vide koken is dat het eten vacuüm wordt verpakt en daarna gegaard in een stoomoven. In plaats van het traditionele garen waarbij gebruik gemaakt wordt van contactwarmte, wordt het eten bij sous-vide koken op een constante temperatuur en…